Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Литературата за Холокоста: между свидетелството и кича

   
Литературата за Холокоста: между свидетелството и кича

Факултетът по педагогика, Факултетът по славянски филологии и Полският институт в София са съорганизатори на открита лекция на проф. Яцек Леочак „Литературата за Холокоста: между свидетелството и кича”.

Проф. Яцек Леочак ръководи Колектив за изследване на литературата за Холокоста в Института за литературни изследвания към Полската академия на науките. Член е на Центъра за изследване на изтреблението на евреите към Института по философия и социология на ПАН, редактор на годишника „Изтреблението на евреите. Студии и материали”. Автор на много книги и текстове за варшавското гето. Getto warszawskie. Przewodnik po nieistniejącym mieście (Варшавското гето. Пътеводител по несъществуващия град. 2001, съвм. с Барбара Енгелкинг); Ratowanie. Opowieści Polaków i Żydów (Спасяването. Разкази на поляци и евреи. 2010) и "Spojrzenia na warszawskie getto" (Поглед към варшавското гето, 2011).

Заповядайте на 30 октомври, 2012 г. от 12.00 до 14:00 ч. в Конферентната зала на Ректората.

Поканени са да присъстват преподаватели и студенти, които се интересуват от проблематиката.

 

Коментари

грешка в началния час

От колко часа всъщност е тази лекция? В общодостъпния сайт на университета е посочен 10 ч., а като регистриран потребител виждам, че началният час е 12ч.?

Молба за обратна връзка

Поздравявам организаторите за темата на тази лекция и дискусия. Със съжаление не мога да присъствам, тъй като по същото време имам лекции и то по предмета "Администрация и политика по еврейския въпрос в България и на Балканите". Ще бъда признателна, ако мога да получа от някого кратко резюме от състоялото се събитие.

доц. Албена Танева ("Публична администрация" - ФФ)

Влез, за да коментираш.