Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Лидерството и пътят към успеха”

   
„Лидерството и пътят към успеха”

Днес от 17:00 часа в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе публична лекция на Саша Безуханова на тема: „Лидерството и пътят към успеха”.

Саша Безуханова е директор на „Публична Администрация” за Развиващи се пазари в Хюлет-Пакард. Тя управлява бизнеса на компанията с държавните администрации на 63 страни в света. В продължение на повече от 10 години, Саша Безуханова е генерален директор на Хюлет-Пакард за България и успява да наложи ИТ компанията като лидер на ИТ пазара в страната. Саша Безуханова завършва магистърска степен инженер по електронна техника от Техническия университет в София през 1985. Работи в Централния институт за изчислителна техника (ЦИИТ), сътрудник е по научноизследователската дейност към Института по микропроцесорни технологии. Най-значимото постижение на Саша Безуханова е привличането на инвестицията на Хюлет-Пакард в Глобален център за отдалечени услуги в България, в който днес работят над 4000 души. Този стратегически проект поставя страната на световната ИТ инвестиционна карта. В резултат Хюлет-Пакард става най-големия в ИТ сектора и сред петте най-големи работодатели в България.
Отличия и награди
Саша Безуханова е носител на много престижни награди и отличия:
В топ 5 на най-влиятелните жени в България, определена от в. Пари 2011г. [10]
Международна награда за жени-лидери Leader SHE 2010 [11]
Награда за лидерство на Junior Achievement Europe, 2009
Лице на бизнеса в България - определена от в. Financial Times, 2008
Най-добра репутация и постижения в областта на корпоративното управление в България, 2003
Световен клуб на победителите на Хюлет-Пакард, 2006
Награда за ИТ Мениджър на годината - 2002, 2001, 1996 на IDG България
Бизнес дама на десетилетието (1991 - 1999) - определена от IDG България
Европейски клуб на победителите на Хюлет–Пакард 1999
Най-добър млад мениджър за България 1997
Саша Безуханова е и лауреат на едно от най-високите държавни отличия на Италия - Орден на Звездата на италианската солидарност, удостоена през 2009 г. за принос в развитието на двустранните икономически отношения между България и Италия.

Организатор: Студентски съвет на СУ