Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Летен театър в Трън с "Алма Алтер"

   
Летен театър в Трън с "Алма Алтер"

Стартира проектът „Летен театър в Трън“, организиран от театър-лаборатория „Алма Алтер“ на Софийския университет, сдружение „За Изабелски глас“ и читалище „Гюрга Пинджурова“, град Трън.

От 28 юли екип от трупата на театър-лаборатория „Алма Алтер“ започна провеждането на театрални работилници „Летен театър в Трън“ с група от 15-20 деца между 8 и 18 години от община Трън. Проектът ще продължи до 8 август. По време на тези работилници под формата на игра децата ще се запознаят със спецификите на авторския, живия театър. Ще имат възможност не само на теория, но и на практика да разгледат особеностите на “бедния театър” на Йежи Гротовски, както и задълбочено да надникнат в творчеството на Гео Милев и неговото разбиране за модернизма, театралното случване и фрагмента. Децата ще развиват своите сценични умения, ще преминат през физическа подготовка, която ще им позволи да присъстват на сцената автентично, със самочувствие и ще им даде базисни познания в областта на физическия театър.

teatur_1

В началото на учебната година на голяма сцена в град Трън децата, заедно с екипа от трупата на „Алма Алтер“, ще представят своя пърформънс, резултат от театралните работилници.

Един от водещите актьори на трупата на „Алма Алтер“ Георги Арсов споделя след първите си срещи с децата: „Те са страхотни, живи, будни, упорити, готови да бъдат себе си. Това ми дава надежда и ме мотивира да влагам все повече време и усилия в работата с деца“.

teatur_2