Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Лекции на проф. Изабел Пиреш де Лима в СУ „Свети Климент Охридски”

   
Лекции на проф. Изабел Пиреш де Лима в СУ „Свети Климент Охридски”

Проф. Изабел Пиреш де Лима от Университета на Порту е специалният гост-лектор на семинара „Дни на лузофонията”, който се провежда ежегодно с партньорското участие на Катедрата по испанистика и португалистика на Софийския университет, Столичната библиотека и Лектората на Институт „Камойш”.

След няколкогодишно откъсване, по време на което бе ангажирана с функциите на депутат в португалската Асамблея на републиката и на Министър на културата, проф. Лима тази година се завръща към активната преподавателска дейност и студентите от специалност „Португалска филология” в Софийския университет са сред първите, които ще имат удоволствието да слушат нейни лекции. Темите, които тя ще представи пред академичната ни общност и пред приятелите на португалския език и литература в България отразяват най-новите насоки в научните й интереси и се фокусират върху проблеми като имиграцията, идентичността и фикционализацията на родината в най-новата португалска литература от края на ХХ в. и началото на ХХІ в.

По време на престоя си в София проф. Изабел Пиреш де Лима ще се срещне с проф. д.ф.н. Цветан Теофанов, Декан на Факултета по класически и нови филологии, с когото се предвижда да обсъдят възможностите за по-активно бъдещо сътрудничество между двата филологически факултета.

10:00 часа на 04 ноември 2011 г.

Зала 1, Ректорат

Коментари

Влез, за да коментираш.