Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Космически предизвикателства 2012

   
Космически предизвикателства 2012

Това е единствената по рода си програма за високи технологии и космически науки в България.

Програмата включва лекции на водещи световни специалисти от НАСА, Европейската Космическа Агенция, университет Оксфорд, университет Станфорд, университет MIT и още много други лидерски организации.
Инициативата е напълно безплатна и започва на 5-ти април 2012 в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

„Космически Предизвикателства 2012“ е мултидисциплинарна програма, отворена за студенти и младежи с различен опит и образование. Инициативата включва учебната програма с основни лекции, разделени в тематични модули: биотехнологии, изкуствен интелект и роботика, медицина и неврологията, космическо инженерство, космически системи и техните приложения, нанотехнологии, планетарни науки, астрофизика, космическо право, развитие на бизнес и предприемачество. Всеки модул ще включва работни задания. Ще бъдат организирани и екипни проекти, основаващи се на материала от цялата програма и изискващи от студентите да докажат своето разбиране на космическия сектор и неговите приложения. Всеки екип ще включва студенти с различно образование.
Ще бъде създадена и онлайн образователна библиотека, осигуряваща стрийм на съдържание и лекционни курсове от водещи университети. По този начин всеки студент ще има достъп до максимум полезна информация по отношение на всеки един от модулите. Студентите ще бъдат организирани в съответни групи за онлайн курсове с идеята да се постигнат максимални резултати в екипните разработки в края на програмата. Идеята е студентите да имат избор и се специализират в предварително избран от тях модул, като им бъдат предоставени обширни онлайн лекции и тестове в съответната област. Цялото съдържание на тези курсове ще бъде предварително селектирано като част от електронната библиотека на програмата „Космически предизвикателства“. Студентите ще специализират по следния начин - равен брой участници ще специализират във всеки от модулите. На по-късен етап, по време на общото задание, участниците ще бъдат зачислени към съответните екипи. Всеки един от тези тимове ще има младежи, специализирали във всички различни модули.
В програмата са предвидени и неформални дейности за участниците. Основната цел е да се създаде постоянна и развиваща се мрежа от способни млади хора с интерес към науката и технологиите.
Срещи за ориентация с участниците също са предвидени като част от концепцията. Ще бъдат проведени и индивидуални интервюта и диалози, с цел насочването на младежите към по-нататъшно преследване на кариера, свързана с наука и технологии.

 

Коментари

Влез, за да коментираш.