Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Корейско-български форум за политики 2012

   
Корейско-български форум за политики 2012

Посолството на Република Корея в София със съдействието на Корейската фондация и Софийския университет „Св. Климент Охридски” организира “Корейско-български форум за политики 2012” на 30 май 2012 (сряда) от 09.00 ч в Зала 1 на СУ.

Това е третото издание на форума, който се провежда всеки две години и цели да направи преглед на двустранните отношения и да начертае новите моменти и предизвикателства пред тях в следващите години.

Форумът ще бъде открит от Н.П. д-р Чън Би-хо, посланик на Корея в България. Участниците и гостите ще бъдат поздравени от проф. Румен Панков, заместник ректор на СУ, и акад. Никола Съботинов, председател на БАН. Форумът е структуриран в три модула, в които участват представители на български и корейски държавни институции, Корейската фондация, висши учебни заведения и научно-изследователски институти. За пръв път на форума ще бъде обсъдено научно-техническото сътрудничество между двете страни и практическите резултати от работата на Корейско-българския център за ИТ - сътрудничество.

Очаква се форумът да спомогне за по-нататъшното развитие на двустранните отношения в посока стратегическо партньорство.

Коментари

Влез, за да коментираш.