Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Конкурс за високи научни постижения на Съюза на учените в България за 2011 г.

   
Конкурс за високи научни постижения на Съюза на учените в България за 2011 г.

Софийски университет с четири награди в Конкурса за високи научни постижения на Съюза на учените в България за 2011 г.

Днес от 11:00 часа в Българска академия на науките се проведе тържествено събрание по случай Деня на народните будители. На него официално бяха раздадени наградите на Съюза на учените в България за 2011 г. Софийски университет „Св. Климент Охридски” получи награди в четири категории:

ЗА НАУЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ В ДИСЕРТАЦИОННИ ТРУДОВЕ, ЗАЩИТЕНИ ПРЕЗ 2010 Г. ОТ УЧЕНИ ДО 35-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

ГРАМОТА ЗА НАУЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ

Д-р ЮЛИЯ РУСЛАНОВА РОМАНОВА от Катедрата по физикохимия към Химическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за дисертацията „Влияние на средата върху геометрията, електронната структура и магнитните свойства на полианилин“.

ЗА ВИСОКИ НАУЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ НА МЛАДИ УЧЕНИ, СЪЮЗНИ ЧЛЕНОВЕ, ДО 35 ГОДИНИ

ДИПЛОМ И ПАРИЧНА НАГРАДА

Богослов БЛАГОВЕСТ БЛАГОЕВ ВЪРБАКОВ от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ за монографията „Ктиторите на Пчелинската църква“ и студията „Духовните аспекти на християнското изкуство“.

ЗА ВИСОКИ НАУЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ НА УЧЕНИ, СЪЮЗНИ ЧЛЕНОВЕ НАД 35 ГОДИНИ

ДИПЛОМ И ПАРИЧНА НАГРАДА

Проф. ЗДРАВКО ИВАНОВ ЛАЛЧЕВ, д.б.н. – ръководител на катедра в Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, за монографията „Алвеоларен сърфактант и неонатален респираторен дистрес синдром. Физиологични аспекти и съвременно лечение“ и 32 научни статии, от които 18 в списания с импакт фактор, свързани със създаването и приложението на моделни системи при терапия на някои видове белодробни патологии.

НАГРАДИ ЗА ТРУДОВЕ, СЪЗДАДЕНИ ОТ ГОЛЕМИ АВТОРСКИ КОЛЕКТИВИ ПО ПРОЕКТИ ОТ НАШИ И ЧУЖДЕСТРАННИ ПРОГРАМИ

ГРАМОТА ЗА ЗНАЧИТЕЛЕН НАУЧНО-ПРИЛОЖЕН ПРИНОС

ЕНЦИКЛОПЕДИЯ „БЪЛГАРИЯ. РАЙОНИ. ОБЛАСТИ. ОБЩИНИ“. Идеята за написването на труда е на проф. Петър Славейков – декан на Геологогеографския факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“, който е съавтор и редактор на изданието. Другите съавтори са доц. Антон Попов, доц. Стилян Димитров, гл. ас. Александър Коцев, гл. ас. Климент Найденов.

Коментари

Влез, за да коментираш.