Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Кога ще свърши „Зимната приказка на българския театър”?

   
Кога ще свърши „Зимната приказка на българския театър”?

Кое е чудото на театъра и с какво привлича той младите, ако не може да им предложи пари и слава?

В навечерието на Световния ден на театъра актьорът от Народен театър „Иван Вазов” Сава Драгунчев, режисьорът Маргарита Младенова и студенти от НАТФИЗ разказват за лудостта в театъра и любовта към театъра.

Сава Драгунчев: „Аз имам едно такова схващане, че театърът трябва да е среда – храм, в който да идва зрителят и да забравя за всичко останало. Нашата работа тук е да предоставим един друг живот на тези хора, които са отделили два часа от живота си, за да гледат театър."

Маргарита Младенова: „Какво прави човекът с живота си? Какво прави със срока, който му е даден? Защо така безчинства над живота си? Какво правим с децата си? Какъв свят им оставяме в наследство? За мен „Зимна приказка” е миракъл, който стига до това, че само чудото може да спаси човека от провала в неговото битие. И кое е това чудо? Това е чудото на прошката – най-трудният човешки жест. Защото най-трудно се прощава, когато най-много си ранен!”

Сава Драгунчев: „Пиесата „Зимна приказка” в момента на българска сцена в тази конюнктура, в която се намираме, ни кара – нас, хората на изкуството – да бъдем всеопрощаващи на околния свят. Но няма да можем да забравим, аз поне така мисля. "

Гледайте „Ателие” – телевизионна работилница за изкуство и култура в неделя, 25 март от 15:35 по ТВ „Европа”.

 

Коментари

Влез, за да коментираш.