Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / КЛЮЧ към предприемачество чрез ум и младежки дух

   
КЛЮЧ към предприемачество чрез ум и младежки дух

Със съдействието на Центъра за кариерно развитие на Софийски университет се проведе един от най-мащабните форуми в подкрепа на доброволчеството за 2012 година – Форум Ключ.

Студенти и вече завършили се събраха в 65 аудитория на Ректората, за да обменят идеи и опит в своите каузи и да начертаят посоките и възможностите за развитие в неправителствения сектор. Други гледни точки, визии, стимули за работа, които да осмислят професионалното развитие не в посока на по-голяма печалба, а на оптимално усвояване на ресурси в това да направим света и страната си едно по-добро място за живеене.
Сред участниците във форума бяха Любен Дилов-син, Ренета Венева (Национален алианс за работа с доброволци), Веселина Георгиева (“Спаси, дари на…”), Ива Колева (“Идея в действие”) и др. Провеждането на форума само по себе си е един пример как без голям бюджет може да се получи подкрепа и финансиране за събитие от подобен мащаб. На малките доброволчески организации в България им трябва добър пример, за да се справят с не-дружелюбната среда, която ги заобикаля, трябват им контакти, идеи, а понякога малко вяра и побутване. Именно това намериха на форума студентите, които не чакат промяната, защото знаят, че самите те са неин двигател.
Защо КЛЮЧ? На английски език това е key – knowledge, entrepreneurship, youth – или на разбираем език – тя отключва и българските асоциации за нещо, което отваря врати, за инструмент, с който си по-силен и по-можещ, за нещо, което дава светлина, КЛЮЧ към предприемачество чрез ум и младежки дух.

Повече можете да прочетете на сайта на Центъра за кариерно развитие.

za career kliuch

Коментари

Влез, за да коментираш.