Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Класната стая на ХХІ век – реалност във Факултета за начална и предучилищна педагогика на Софийския Университет

   
Класната стая на ХХІ век – реалност във Факултета за начална и предучилищна педагогика на Софийския Университет

Студентите от Факултета за начална и предучилищна педагогика на Софийския Университет вече се обучават в технологичните условия и изисквания на ХХІ век.

Това стана възможно с въвеждането на разнообразни информационни и комуникационни технологии, включващи интерактивна бяла дъска, новия софтуеър Envision и мултипойнт компютърен център като резултат от проекта „Класната стая на ХХІ век”. Проектът е осъществен съвместно с компаниите Майкрософт България, Нимеро и Стемо и Факултета за начална и предучилищна педагогика на Софийския Университет. Резултатите от този проект ще бъдат представени на 02.11.2011. от 10.00 часа във Факултета за начална и предучилищна педагогика на Софийския Университет като пример за успешно сътрудничество между образованието и бизнеса в името на общата цел – просперитета на българското общество.

Проектът позволява на студентите от Факултета по начална и предучилищна педагогика да се развиват и работят в условия, необходими за началното образование, изграждайки си умения, които да могат успешно да прилагат в практиката си като съчетание на най-новите технологии и добрите традиционни педагогически похвати.

Интерактивната бяла дъска подпомага по-доброто визуализиране на учебния материал и по-пряката му връзка с реалните проблеми.

Специализираният софтуеър Envision насърчава креативността на учителя и възпитава у децата умения за работа в екип, както и провокира любопитството им.

Мултипойнт-базираният компютърен център прибавя към методическата подготовка на студентите възможностите на новите технологии, позволявайки им да отговорят по-добре на нуждите и интересите на обучаваните.

Проектът „Класната стая на ХХІ век”, реалност във Факултета за начална и предучилищна педагогика на Софийския Университет, подпомага обучението на бъдещите преподаватели за тяхната реализация като съвременни иновативни и креативни специалисти , лидери на българското образование – качествено и конкурентноспособно. На откриването освен преподаватели, студенти, деканско ръководство, ще присъства и г-н Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България .