Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Китайски езиков мост

   
Китайски езиков мост

На 21 май в Центъра за източни езици и култури към Софийски университет „Св. Климент Охридски” се проведе 11- то издание на състезанието Китайски езиков мост.

Състезанието "Китайски езиков мост" е предназначено за студенти, изучаващи китайски език в българските университети. На тазгодишното събитие участваха представители от Великотърновския, Софийския и Пловдивския университет. 7 души премериха сили в 2 кръга - за говорни умения на теми по избор на състезателите, сред които се отличиха теми като Изток и Запад, Моята китайска мечта, Всичко се постига с цената на много усилия, и талант – песен, бойно изкуство, изрезки от хартия, комични монолози и диалози, цитати от Лао Дзъ и Конфуций и др.
Победителят от националния кръг – второкурсничката Лъчезара Пръвчева, изучаваща Българска филология в Софийския университет, спечели първо място и се класира за по-нататъшния етап от състезанието, който ще бъде проведен юли-август тази година, в Китай, провинция Хунан, град Чанша, където студенти от различни държави ще се борят за първите места.
Те гарантират стипендии за безплатно обучение в някои от първите и най-известни китайски университети.

Коментари

Влез, за да коментираш.