Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Кадри от средното образование в публичната администрация

   
Кадри от средното образование в публичната администрация

Ректорът на Софийски университет - проф дин Иван Илчев и г-н Аспарух Аспарухов – кмет на община Божурище, подписаха рамково споразумение за сътрудничество.

В плановете на двете институции е в община Божурище да бъде въведена паралелка по публична администрация с методологическата помощ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Проф. Илчев се върна години назад при избирането му за Ректор, когато на въпроса „Кое е първото нещо, което ще направите като Ректор?“ той отговаря “Първото нещо, което ще направя е да попитам секретарката какво да правя“. Подготвянето на специализирани кадри за публичната администрация е от съществено значение за подобряването на дейността й.

Друга от съвместните идеи е детската градина в община Божурище да се превърне в базова детска градина на Университета за обучение на студенти.

Ръководството на Университета направи предложение Сдружението на общините да институционализира стипендии за студенти от тези общини, за да бъдат поощрявани в образованието и стимулирани да се върнат по родните си места и да подпомагат местните икономики.

Коментари

Влез, за да коментираш.