Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Изложба „Биоразнообразието в България”

   
Изложба „Биоразнообразието в България”

В Северното крило на Ректората беше открита изложба по повод 22 май – Световният ден на биоразнообразието.

Във време на глобализация, индустриализация и променящ се климат, хората все повече са загрижени за последствията от антропогенната дейност върху екологичното равновесие. Цялата красота, хармонията и образа на природата като символ на живота се дължи на богатство на организмовия свят. Биоразнообразието (разнообразието от различни видове) е мярка за стабилността на екосистемите и екоравновесието. Ето защо ние – студентите от Факултетния студентски съвет на Биологическия факултет и клуб С.К.О.Р.Е.Ц., имайки будното съзнание за екологична отговорност, организираме изложба по повод Деня на биоразнообразието – 22 май. Чрез нея ви показваме 22 фотографии на интересни, защитени представители от флората и фауната на България.

Много хора усещат, че България има специална, богата природа. Малко обаче знаят, че общо 2/3 от територията и се картира по НАТУРА 2000, което я прави уникална в екологично отношение в европейски и световен мащаб.

Организираме изложбата, за да си напомним на каква богата земя живеем и да отбележим, че екологичната отговорност е идея за взаимност, а не само за консуматорство на природата.

Коментари

Влез, за да коментираш.