Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / IT координационен център в СУ "Св. Климент Охридски"

   
IT координационен център в СУ "Св. Климент Охридски"

Днес в 14:30 ч. в Зала № 1 на Ректората беше подписан международният договор за създаване на IT координационен център в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Центърът е съвместен между Националната информационна агенция на Република Корея и Софийския университет. Създаването му е част от конкретните мерки приети в Меморандума за сътрудничество между Република България и Република Корея в областта на Информационните технологии.

Българо-корейските отношения в информационните технологии започват своето активно развитие през 2003 година, когато двете държави подписват Меморандум за разбирателство между Министерство на транспорта и съобщенията на Република България и Министерство на информацията и телекомуникациите на Република Корея за сътрудничество в областта на информационните и телекомуникационните технологии. От българска страна споразумението подписва Марин Атов, заместник-министър на транспорта и съобщенията. От корейска страна документът е подписан от г-н Бюн, заместник-министър на информацията и телекомуникациите на Република Корея.

С подписването на Меморандум за разбирателство се регламентираха отношенията между двете страни в областта на информационните и комуникационни технологии. В документа са посочени начините за осъществяване на сътрудничество в сектори, които са приоритетни за развитието на тези технологии.

 

Коментари

Влез, за да коментираш.