Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Искания на Студентски съвет и поети ангажименти от страна на Ректорското ръководство

   
 Искания на Студентски съвет и поети ангажименти от страна на Ректорското ръководство

Уважаеми колеги,
На 13 октомври 2010 г. бе проведена среща между Студентски съвет, Ректорското ръководство и началниците на отдели в администрацията, на която бяха обсъдени повдигнатите от Студентски съвет въпроси.

Представяме Ви в схематичен вид част от изказаните от Студентски съвет мнения и отговора на Ректорското ръководство, както и поетите от Ректора ангажименти.

Искания на Студентски съвет:

- Да бъде осигурен достъп на Студентски съвет до деловодната система „Архимед”, за да следят движението на пуснатите от тях доклади – Ректорското ръководство посочва, че Студентски съвет имат създаден акаунт още от момента на въвеждане на системата, който обаче не е използван от Студентски съвет.

- Подобряване на комуникацията между представителите на администрацията и Студентите. Проблеми бяха посочени с отдел „Студенти”, отдел „ЮКО” и др.

- Желание изразено от Студентски съвет да им бъде предоставян пълен отчет на изразходваните средства по пера от бюджета на Университета. – Представителите на Студентски съвет са получавали и ще получават подобна информация в качеството си на членове на Академичния съвет.

ПОЕТИ АНГАЖИМЕНТИ ОТ СТРАНА НА РЕКТОРСКОТО РЪКОВОДСТВО:

1. Да бъде издадена обща заповед относно приемното време на отдел „Студенти”, което да бъде от 10 до 12 и от 14 до 16 ч. всеки работен ден.

2. Ще бъде издадена заповед до всички отдели, които в рамките на 2 седмици да преценят какви са възможностите и дали могат да използват студентска помощ за част от работата си. За резултатите ще бъде уведомен Студентски съвет.

3. Работна група в състав от преподаватели, служители и група излъчена от студентите, представители на различни факултети, да помислят за възможностите за по-голяма достъпност на сайта на Университета и въвеждане напълно на информационната система СУСИ. Срок до 1 ноември 2010 г.

4. Да бъде възстановен статута на „груповия отговорник” като това се заложи в ПУДСУ – това изисква и излъчване от всеки факултет на отговорници на курса от асистентите. Срок до края на семестъра.

5. Поет е ангажимент от страна на Ректорското ръководство всички заповеди, които касаят общоуниверситетски проблеми да бъдат публикувани на сайта на Университета.

Коментари

Влез, за да коментираш.