Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / International Students of History Association

   
International Students of History Association

На 23-29.09.2010 г. в Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе ежегодният есенен семинар на асоциацията на студентите по история – International Students of History Association.

Темата на международния форум, чийто домакин за първи път е секцията на ISHA в София, е семинар на тема “Unions trough History”.
Асоциацията на студентите по история е създадена през 1989 г. в Будапеща. ISHA е организация, имаща за цел да събира студенти по история заедно. Тя осъществява това чрез своите редовни международни срещи – семинари или годишни конференции. По време на тях студенти по история от различни страни могат да представят и дискутират разнообразни исторически теми и проблеми. Тези срещи включват както изследователски, така и социален елемент. Така ISHA се стреми да даде на студента бегъл поглед върху академичния свят, предлагайки му дискусии върху исторически теми заедно с други студенти от различни страни и с различни културни традиции. От септември 2008 г. студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски” също организират своя секция на ISHA, която тази година е домакин на Есенния семинар на международната организация.

Коментари

Влез, за да коментираш.