Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Идеи за използване на микро- и наносателити за подпомагане на изследванията и комуникациите с Българската антарктическа база на о-в Ливингстон

   
Идеи за използване на микро- и наносателити за подпомагане на изследванията и комуникациите с Българската антарктическа база на о-в Ливингстон

На 12.03.2012г. в Заседателната зала на ФзФ от 14.15ч. ще се състои нова работна среща-дискусия на тема "Идеи за използване на микро- и наносателити за подпомагане на изследванията и комуникациите с Бълг. антарктическа база на о-в Ливингстон".

Срещата е продължение на проведения на 28.02.2012 г. във ФзФ Студентски семинар във връзка с участието на българския отбор в състезанието MIC2 (Mission Idea Contest 2012, http://www.spacemic.net). Дискусията е организирана от Физически и Геолого-географски факултет на СУ “Св. Климент Охридски” и Клъстера за Аерокосмически технологии, изследвания и приложения (CASTRA).

Канят се отново всички участници в семинара, както и нови студенти, които желаят да се включат в отбора или просто се интересуват от проблемите.

Студентският семинар, състоял се на 28.02.2012 г. беше изключително интересен и успешен. Файловете с лекциите от семинара се намират временно на този сайт.