Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Хуанита Хилдегард Бо

   
Хуанита Хилдегард Бо

Културният център на Софийски университет „Св. Климент Охридски” представя "Хуанита Хилдегард Бо" - 31 октомври, сряда, 19:00 ч, Театрална зала .

Соло 50 мин.

Идея, танц и хореография : Галина Борисова

Вход свободен

След представлението Галина Борисова ще изнесе лекция за импровизацията и постмодерния танц.

Проектът е създаден на резиденция в PACT Zollverein, Essen Choreographisches Zentrum NRW, Germany www.pact-zollverein.de

Музика: Lisa del Bo, Belgium/ Elby, Sofia

Музикален монтаж: Anni Collier

Спектакълът е носител на Златен медал от Международния фестивал за монодрама и соло изпълнител, Белград 2005 г. Представен e на Фестивала за източно-европейско изкуство и на фестивала East Side View в Grand Theatre в Грьонинген 2006. Показван е и в Бард Колеж в Ню Йорк 2006, Dance Acrosse Borders, Гъотеборг 2007 и на международният фестивал в Грац, Австрия 2012.

Проектът е представян сезон и половина в Център за култура и дебати „Червената къща" 2005- 2006.

„Бих искала да експериментирам с романтичната трактовка на танца и да я доведа до статика, близка повече до фотографията. Ако тази тенденция възбуди вашето въображение - значи съм забравила за здравия разум и съм се доближила малко до невидимото. Всичко зависи от нашата степен на възприятие. Вашето условно тълкуване е моята безусловна истина. Има моменти в които единственото нещо, което ти се иска да направиш е да танцуваш лудо.”

Галина Борисова