Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Граждански форум "Европа, накъде?"

   
Граждански форум "Европа, накъде?"

Информационното бюро на ЕП за България организира, в партньорство със Съюза на европейските федералисти, граждански форум на тема „Европа, накъде?", с участието на евродепутати българските членове на ЕП Андрей Ковачев, Илиана Иванова и Евгени Кирилов.

Форумът има за цел да предостави на заинтересуваните и критично мислещи граждани възможност за открита дискусия с българските евродепутати по актуални европейски въпроси, касаещи бъдещето на ЕС и на младите европейци. Фокусът на дискусията ще бъде върху необходимостта от нова политическа и икономическа архитектура, проблемите в еврозоната, ще има ли общоевропейско икономическо управление и санкции за държавите с прекомерен бюджетен дефицит, ще се наложи ли реформа на Лисабонския договор едва година след влизането му в сила.

Андрей Ковачев е член на Групата на Европейската народна партия в ЕП, както и член на Комисията по външни работи, Подкомисията по сигурност и отбрана, а така също и на Делегацията за връзки със Съединените американски щати на ЕП.

Илиана Иванова е член на Групата на Европейската народна партия в ЕП, както и заместник-председател на Специалната комисия по финансовата, икономическа и социална криза и на Делегацията за връзки с Китайската народна република, а така също и член на Комисията по бюджетен контрол и на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите на ЕП.

Евгени Кирилов е член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП, а така също и член на Комисията по регионално развитие, на Делегацията в комитетите за парламентарно сътрудничество ЕС-Армения, ЕС-Азербайджан и ЕС-Грузия и на Делегацията в Парламентарна асамблея Евронест в ЕП.

Гражданските форуми са инструмент за комуникация на Европейския парламент и представляват връзка между него и гражданското общество. В тях членовете на ЕП дебатират проблеми от регионално и национално значение свободно и пряко с широката общественост.

Публичната дискусия ще се проведе в петък, 3 декември 2010 г., от 14.00 ч. в Конферентна зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Дискусията ще се излъчва на живо по Портал ЕВРОПА и ще има възможност за задаване на въпроси към участниците в дискусията онлайн.

Коментари

Влез, за да коментираш.