Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Франкофонският център предлага безплатни бази данни и научни статии

   
Франкофонският център предлага безплатни бази данни и научни статии

Уважаеми колеги,

Франкофонският център предлага възможности за ползване на научни бази данни, както и за поръчка на научни статии и дисертации.

Имаме удоволствието да предложим възможност за безплатна поръчка на статии от две големи бази:

Институт за научна и техническа информация (INIST) към Френската академия на науките (CNRS).

INIST предлага поръчка на статии, дисертации, сборници от конференции и научни отчети, и т.н. документи, които могат да се намерят в библиотека във Франция.

Каталогът е достъпен на www.refdoc.fr

Портал с франкофонски списания CAIRN

този портал обединява няколко големи издателски къщи и предлага безплатен достъп до публикации от преди 2008 г. и платен достъп до публикации от последните 4 години.

Каталогът е достъпен на www.cairn.info

Нашата нова доброволка по Франкофонската доброволческа програма на OIF - Стефани, и аз самата оставаме на ваше разположение за съдействие за търсене на научна информация. За поръчка на статии или за ползване на базите данни, за които имаме абонамент във Франкофонския център, можете да се свържете с нас на място във Франкофонския център или да ни изпратите по имейл референциите на търсените документи (автор, заглавие на списание, заглавие на статия, година на публикация, страници и т.н.) Възможността за безплатна поръчка на статии ще бъде валидна до края на месец ноември 2011г. и до изчерпване на наличните бюджети. За има възможност повече хора да поръчат, първоначално поръчката ще бъде ограничена на 2 безплатни статии на човек на френски език или 1 безплатна статия, ако е на език, различен от френски. В случай, че останат неизчерпани бюджети, ще поръчаме допълнително статии за желаещите в края на ноември.