Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Екип на студентската телевизия към Сити Юнивърсити е на обмен в София

   
Екип на студентската телевизия към Сити Юнивърсити е на обмен в София

Студенти от лондонския университет Сити Юнивърсити са на посещение в София като част от проекта „Изграждане и развитие на европейска студентска телевизионна мрежа”. Групата е мултинационална и включва млади журналисти от Англия, Шотландия, Италия и Франция.

Групата пристигна в неделя и за първите три дни от пребиваването си в страната вече изрази позитивни впечатления от българската столица, богатата ни история и култура, а също така и местната кухня. Те имаха възможността да присъстват на официалното вдигане на флага по случай Празника на София вчера и на церемонията по връчването на наградите на Столична община за принос в областта на културата, което се проведе в Народния театър „Иван Вазов”. Студентите от Лондон посетиха и Националния исторически музей, където бяха особено впечатлени от археологическите находки, намерени по нашите земи в дълбока древност.

През следващите дни им предстоят срещи с някои от водещите телевизионни журналисти в страната, посещение на Втора английска гимназия, интервю с известния български кино режисьор – Зорница София и посещение на Медицинския факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Днес от 13:00 часа в Конферентната зала на Софийския университет се проведе пресконференция с участието на гостите от Лондон. Присъстваха представители на всички медии, проявяващи интерес към събитието.