Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / "Е-отпадък - отпадък е!"

   
"Е-отпадък - отпадък е!"

Снимка: http://static.inews.bg

Електронните отпадъци, опасностите, които те крият и отговорното рециклиране - заповядайте на презентация-дискусия-прожекция от 18:00 часа на 26 октомври в Зала 2 на Ректората.

Какво е е-отпадък? Какво да правим с ненужните ни електронни устройства? Как се обработват те? Как да бъдем еко-отговорни потребители?

Отговорите на тези и други въпроси можете да получите направо от източника в представянето на г-н Даниел Костов, основател на една от първите фирми в бранша на рециклирането на е-отпадъци. Ще видим документални кадри от Индия и Гана, едни от многобройните места в Азия и Африка, които са превърнати в бунища за е-отпадъците от по-заможните държави в Европа и Америка. Ще обсъдим каква роля може да играе всеки от нас в решаването на проблемите, свързани с е-отпадъците. През целия ден в Ректората ще стои изложба от плакати, онагледяващи интересни факти и статистики относно потреблението и рециклирането на електронни и електрически уреди от бита.

Заповядайте! Изложбата и лекцията се организират от екологично сдружение "За Земята", с любезното съдействие на университетски клуб ЮНЕКО и Софийски университет "Св. Климент Охридски" и с финансовата подкрепа на Европейския съюз в рамките на проект "Балканска застъпническа мрежа за управление на електронните отпадъци”.

Коментари

Влез, за да коментираш.