Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Движение "Промяна за студентите" организира ново състезание по интелект

   
Движение "Промяна за студентите" организира ново състезание по интелект

Така нареченият "Студентски куиз", представлява отборна игра, в която студенти от различни университети се съревновават със знания. Във всяка игра участват осем отбора от по четирима студенти.

Всеки участник получава безплатни напитки, но само най-добрите, дали отговорите на зададените им въпроси, печелят редица интересни книги.

"Студентски куиз" започна като експеримент преди година в Исторически факултет към Софийски университет и след пълния му успех сред академичната общност в Алма Матер последва съвсем очаквано продължение и в Студентски град. На 5 юни в клуб „Строежа” над 200 студенти станаха свидетели на безпрецедентно събитие – студенти от различни университети се бореха помежду си със силата на интелекта.

Целта на състезанието е да се покаже, че българският студент е повече от това, което медиите показват - инфантилен младеж с липса на елементарна култура. Организаторите от движение „Промяна за студентите” предоставят подходяща публична платформа за доказване на качествата, които трябва да изграждат и формират образа на българския студент.

Заповядайте във вторник (30.10), от 19.00 часа в клуб „Строежа”. Ще можете да се насладите на готина музика и да помогнете на участниците с въпросите, които този път ще бъдат по география, икономика, биология, изкуство и литература, спорт и една специална секция: "История на българското образование и студентската активност".

Коментари

Влез, за да коментираш.