Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Две изложби в галерия „Алма Матер”

   
Две изложби в галерия „Алма Матер”

Културният център на СУ "Св. Климент Охридски" има удоволствието да Ви покани на две художествени изложби в Галерия "Алма Матер".

Откриването на изложбите e на 22 ноември от 18:00 часа и съвпада с честване 25 годишнината на "Факултет по начална и предучилищна педагогика".

Изложба „Кутия на въображението

Картините на Милка Белева, обединени под названието „Кутия на въображението” са създадени на основата на колажа, интерпретиран посредством нейна оригинална техника, чрез която се постига ефектно въздействие, дълбочина, релефност и цветово обогатяване. По този начин авторката придава израз на своите чувства, преживявания и впечатления, на възхищението си от красотата и заобикалящата ни природа.

Изложба „Измерения без рамка

Изложбата на Мая Димчева представя 22 броя картини, изпълнени с маслена техника върху платно. „Измерения без рамка” е поглед върху един триизмерен свят, в който нашият стремеж е да отхвърлим рамките и ограниченията, които ни налага съвременността и забързаното ежедневие. Свят, в който материалното и бездуховността доминират, но и който ни провокира да не забравяме, че сме част от Вселената, Космоса и Природата, които са едновременно безкрайни и разнообразни, но и хармонични и единни.

Коментари

Влез, за да коментираш.