Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Докторантът на Стопанския факултет на СУ Константин Делисивков спечели наградата за икономика "Д-р Илко Ескенази"

   
Докторантът на Стопанския факултет на СУ Константин Делисивков спечели наградата за икономика "Д-р Илко Ескенази"

На 18 юни президентът на Република България Росен Плевнелиев връчи наградите "Д-р Илко Ескенази - България и Европейски съюз" в областите право и икономика за 2014 г. В тазгодишното, десето издание на конкурса, бяха присъдени награди в две области – на икономиката и правото.

Първа награда в областта на икономическите науки спечели Константин Делисивков - докторант в Катедра "Икономика и управление по отрасли" на Стопанския факулте т на Софийския университет "Св. Климент Охридски" с научен ръководител проф. д.ик.н Георги Чобанов. Той е представил разработка на тема "Икономически модели за стимулиране на интеграцията на електроенергията от възобновяеми енергийни източници".

delisivkov2_reference

Наградата в областта на правото спечели Венета Димитрова Гайдарджиева.
На събитието присъстваха президентът на Република България Росен Плевнелиев, вицепремирът Даниела Бобева, Гергана Паси и посланикът на Япония в София, както и професори, академици, преподаватели и финалисти в конкурса.

Президентът Росен Плевнелиев посочи, че наградата е уважение към д-р Ескенази, който още през 90-те години е видял европейския път на развитие за България и посъветва младите специалисти да работят с постоянство за постигане на техните цели.