Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Дискусия върху хидратационните сили

   
Дискусия върху хидратационните сили

Рано тази сутрин в Конферентната зала на Ректората започна международният симпозиум „Дискусия върху хидратационните сили”.

Форматът на симпозиума следва известните Фарадееви дискусии в Англия. А именно, първо се публикуват статии по темата в международно списание, а след това се организира симпозиум по същата тема, на който се сблъскват мненията на различни учени по въпроси, които често са коренно противоположни.
Към симпозиума има подчертан международен интерес. В рамките на няколко дни ще бъдат изнесени 24 доклада от учени от 14 страни, в това число както от европейски страни (България, Германия, Испания, Италия, Кипър, Полша, Франция и Швеция), така и от по-далечни страни (Израел, Саудитска Арабия, САЩ, Китай, Япония и Австралия). В симпозиума участвуват около 35 български учени, докторанти и магистранти.
Съорганизатори на симпозиума са проф. Петър Кралчевски от Факултета по Химия и фармация на СУ, проф. Томас Земб от Изследователския център в Маркул, Франция, и проф. Адриан Парсиджън от Университета в Амхерст, Масачузетс, САЩ.
Симпозиумът се организира с финансовата подкрепа на европейския проект
ESF-COST-CM1101 “Colloidal Aspects of Nanoscience for Innovative Processes and Materials”

Коментари

Влез, за да коментираш.