Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Дестинация – София

   
Дестинация – София

В Конферентната зала на Ректората започна конференцията „Дестинация София – стари предизвикателства и нови възможности“.

Сред официалните гости на събитието са Н.Пр. Герхард Райверг - посланик на Австрия, и д-р Тодор Чобанов – зам.-кмет на Община София. Н. Пр. Герхард Райверг напомни, че устойчивото развитие на един град влияе върху стандарта на живот на неговите жители, което увеличава популярността му като туристическа дестинация. От името на кмета на Община София – Йорданка Фандъкова, д-р Чобанов прочете приветствие, което постави акцент върху културния и алтернативния туризъм като компенсаторен механизъм срещу дефицита на време, пространство и цени.

В програмата на конференцията предстои да бъдат разгледани следните теми: „Фестивалите в София – свежа сила за разнообразяване на културния живот, за промяна на имиджа на града и за привличане на нови туристи“, „Значението на културния туризъм и туристическия мениджмънт на Виена“, „София 2019 – Европейска столица на културата“, „Околностите на София – ресурси. Достъп, туристически продукт“.

Участници в конференцията са Николай Миндов – председател на асоциацията на екскурзоводите в България, Юрий Вълковски – изпълнителен директор на Фондация за градски проекти и изследвания, Маркус Пенц – ръководител Дирекция „Стратегическо планиране“, Wien Tourismus, Светла Ломева – директор „София 2019“ и Любомир Попйорданoв, собственик на Спортно-туристическа агенция „Одисея-ин“.

Коментари

Влез, за да коментираш.