Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Д-р Чън Би-хо и проф. дин Иван Илчев - за развитието на образованието, науката и новите технологии

   
Д-р Чън Би-хо и проф. дин Иван Илчев - за развитието на образованието, науката и новите технологии

Негово превъзходителство д-р Чън Би-хо – новият посланик на Република Корея и проф. дин Иван Илчев – ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, обсъдиха съвместните инициативи в областта на образованието, науката и новите технологии.

Проф. дин Иван Илчев изрази своята увереност, че ще продължи доброто сътрудничество между Софийски университет „Св. Климент Охридски” и Посолството на Република Корея. Той запозна новия посланик с различните инициативи, по които Университетът вече работи, а също и споразуменията с корейските университети, които Софийски университет „Св. Климент Охридски” е сключил през годините.

Акцентът беше поставен върху предстоящото изграждане на Българо-корейски център за информационни технологии в София, който ще бъде следствие от съвместната работа между Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Посолството на Република Корея и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Д-р Чън Би-хо изрази надежда, че Софийски университет „Св. Климент Охридски” и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще подобрят сътрудничеството си, за да може да бъде осъществен този проект.

Проф. дин Иван Илчев и Д-р Би-хо разговаряха и за обмена на преподаватели и студенти между двете страни. Посланикът имаше възможността да се запознае със специалностите, които Университетът предлага на английски език и прояви интерес за тясно сътрудничество в областта на медицината.

Коментари

Влез, за да коментираш.