Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Дълго ще се говори за Орфей в италианските театрални среди

   
Дълго ще се говори за Орфей в италианските театрални среди

След втората вечер на италианския университетски театрален фестивал “UNIVERSO TEATRO” никой посетил представлението на „Орфей или връщай се в ада, човеко” няма да е същият, ще е друг или всъщност ще бъде повече себе си.

„Университетският театър не е само театър, той е една по-висша форма на театъра” думите на Николай Георгиев обединиха участниците в семинара на тема „Университетският театър”, част от фестивала.

И на този международен фестивал трупата на „@лма @лтер” бе безспорен фаворит – на сцената, на презентациите, на творческите дебати. „@лма @лтер” бе възприеман като „учителят на всички”.

Особеност на този фестивал е неговото студентско жури – единствени и изцяло от студенти. Безпристрастно и отговорно оцени видяното по достойнство: „Благодарим на „@лма @лтер” за техния изумителен „Орфей”, който ни разтърси с неподозирани усещания и чувства, за близостта, до която ни допуснаха , за космическите усещания и за полета на душите ни нагоре и надълбоко в нас, за невероятната човешка енергия, с която ни заразиха и дариха.”

ПРЕСАТА

Газетта ди Бенвенто определя спектакъла на университетски театър „@лма @лтер”, като „акцент върху потенциала на човека да достигне своя максимум”, „среща в света на изкуството” и не пропуска да акцентира върху случването тук и сега на театралната сцена „Всяко представление е различно от предишното, защото се основава на принципа на "случва се тук, сега, с тези хора", всъщност публиката е активна част от това случване, толкова, че трупата заслужава признанието в културния живот на страната като място, в което театърът не е продукт, а създаден спонтанно.”

Заповядайте на 28 октомври от 19.30 часа в театър-лаборатория „@лма @лтер”, за да извървим заедно пътя към себе си с „Орфей.”

АРХИВ

“UNIVERSO TEATRO” е един своеобразен преглед на съвременния университетски театър, който не е просто витрина на различен опит, а реална възможност за културен обмен, която възниква от взаимното проникване на драматургично разработени теми и идеи, обединени единствено от свободата и оригиналността на авторите.

Фестивалът е насочен към университетски театрални групи от целия свят, в този смисъл културното и езиково разнообразие, както и различните театрални школи, са отличителна черта, върху която се основава и идеята на фестивала, а именно обогатяване и взаимен обмен.

“UNIVERSO TEATRO” има за цел да „измери пулса” на съвременната сцена, на театралното случване в различните краища на света, преминавайки през най-виталната и креативна общност – тази на световния университет.

Снимки от фестивала можете да видите ТУК.

Коментари

Влез, за да коментираш.