Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / CodeIT – награждаване

   
CodeIT – награждаване

На 09 май 2012 г. от 16:30 часа ще се проведе обявяването и награждаването на победителите в националния конкурс по програмиране CodeIT.

Грамоти на първите трима ще връчи Президентът на Република България, г-н Росен Плевнелиев, а гости ще бъдат всички патрони и спонсори през годината.

Специален гост и домакин на събитието ще бъде Ректорът на Софийски университет „Св. Климент Охридски” проф. дин Иван Илчев. CodeIT представлява конкурсна платформа, която обединява интересите на ИТ талантите от всички възрасти. Първият кръг на състезанието стартира на 18 октомври 2011 г. CodeIT (www.codeit.bg) е разделен на два типа състезателни части - СПРИНТ и МАРАТОН, разпределени по равно в шест задочни кръга. Различните кръгове се редуват регулярно всеки календарен месец. Разнообразието от видовете задачи/кръгове покрива изцяло диапазона от изисквания от страна на участниците и цели да обхване нуждите на хората с интереси към информатиката. Допълнителен стимул за състезателите са предвидените, на всеки етап от участие, награди. Всеки регистриран участник, получил не нулев резултат, ще получи брандирана тениска CodeIT. Най-добре представилият ще има възможност да избере сам „приключение по мярка”, а дванадесетте финалисти ще се срещнат с гуру N1 в състезателното програмиране – южноафриканеца Брус Мери.При провеждането на CodeIT партнират неправителствени и държавни организации, ИТ фирми и отделни личности. Всеки кръг е свързан с партньорството на престижни спонсори и патронаж на елитна образователна институция. Партньори в състезанието са ФМИ към Софийски университет и ФМИ към Пловдивски университет, Институт по математика и информатика – БАН, ФКСУ на Технически университет- София, Майкрософт, Заедно в час, и др. За повече информация посетете сайта на конкурса www.codeit.bg.