Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Чували ли сте някога звуците на нещо толкова мълчаливо като една книга?

   
Чували ли сте някога звуците на нещо толкова мълчаливо като една книга?

На 31 март от 19.00 в Театралната зала на Софийския университет (вход откъм бул. “Цар Освободител”) имате тази възможност.

Актьорът и писателят Ицхак Финци представя с музика и разкази своята автобиографична книга. Той извлича нейните звуци, тонове, шумолене с музикални илюстрации и театрална импровизация.

Едни от най-известните софийски актьори са поканени да гостуват на Университета, който от своя страна им предоставя добра зала, добро оборудване, интелигентна публика и … пълна свобода. Актьорите са поканени да поемат инициативата и да предложат моно-спектакъл, драматургичен или литературен текст за четене, който им харесва и който те отдавна са мечтали да поставят в подобна обстановка, импровизация, песен, танц … или онова, което сметнат за добро и привличащо публика.Т.е. те ще бъдат този път индивидуални творци, свободни от съображения, свързани с режисьори, колеги, драматурзи, продуценти, директори на театри и пр.

Програма:

31 март /сряда/ 19.00 "Ицко Финци - музикално представление по повод една книга"

21 април /сряда/ Рашко Младенов представя „Контра-азът”, авторски моноспектакъл

28 април /сряда/ Снежина Петрова изпълнява откъси от „Пианистката” на Елфриде Йелинек

19 май /сряда/ Валентин Ганев представя текстове на Никита Нанков

29 май /събота/ Руси Чанев и Захари Бахаров четат пиесата на Жан-Клод Кариер „По каналния ред” в присъствието на автора

 

Коментари

Влез, за да коментираш.