Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Честита Баба Марта!

   
Честита Баба Марта!

"Живо случване"
с режисьора Николай Георгиев

По случай 01 март многодетни семейства от 6 български града посетиха Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Семействата са подпомагани от Национално движение „България си ти!“

В 09:00 часа тази сутрин в Зала 1 на Ректората проф. дин Иван Илчев – ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, посрещна гостите на Университета и изказа възхищението си към тяхната амбициозност, упоритост и любов към знанието „Давал съм си ясна сметка колко лесно е било за мен в условията, в които съм израстнал“. Софийския университет се включи в подкрепа на кампанията на Национално движение „България си ти!“ със съдействието на Европейската комисия по програмата „Помощ за многодетни семейства“.

След срещата с Ректора на Университета децата попаднаха в магията на Аулата, в която се потопиха заедно с изпълнителния директор на Музея на Софийски университет асистент Симеон Хинковски. Обиколката продължи с посещение в Университетската библиотека, една от най-големите научни библиотеки в България, създадена едновременно с Висшето училище в София през 1888г. – по предложение на Александър Теодоров-Балан. Последната спирка беше срещата между човеците в Университетския театър-лаборатория „@лма @лтер“. Режисьорът Николай Георгиев направи кратък преглед на историята на театъра и не пропусна да обясни нагледно философията на „живия“ театър, случвайки с най-смелия от малчуганите.

Уважаеми колеги,

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! Отдел Информация и връзки с обществеността Ви пожелава да бъдете като децата здрави, весели, румени и засмени!