Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Библиотеката на Алма матер – библиотека на годината

   
Библиотеката на Алма матер – библиотека на годината

На 14 май 2013 г. в Софийската градска художествена галерия на официална церемония по случай откриването на Националната библиотечна седмица бяха обявени годишните библиотечни награди на Българската библиотечно-информационна асоциация.

Университетска библиотека „Св. Климент Охридски” бе номинирана и спечели заслужено наградата в категория „Библиотека на годината”. Призът бе връчен на директора на Университетска библиотека д-р Анна Ангелова от г-жа Маргарита Попова – вицепрезидент на Република България, в присъствието на министър-председателя Марин Райков, проф. Кирил Топалов – съветник по духовност, култура и национална идентичност към Президентството, г-н Карл Форцхаймър – съпредседател на фондация "Америка за България", г-жа Синика Сипила – президент на ИФЛА, видни представители на библиотечната общност и много други гости. В категорията „Млад библиотекар на годината” за нейния принос и успешната й интеграция като млад специалист в Университетската библиотека беше номинирана Полина Костова.

Лорънс Кларк Пауъл казва, че никой университет в света не е завоювал висок авторитет, без да е изградил голяма библиотека. Когато това се промени, ще дойде краят на нашата цивилизация.

 

 

biblioteka_galerija