Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Безопасни игри

   
Безопасни игри

Културният център на СУ „Св. Климент Охридски” представя 105 хайку от Петър Чухов в мултимедийния спектакъл "Безопасни игли" с актрисата Мая Кисьова.

Зрелищен, красив спектакъл, вдъхновен от устойчивата форма хайку, която вижда света и под лупа, и в безкрайния план на космоса. Мултимедийни изображения в седем епизода, на чиито фон актьорската игра обединява културни пластове и глобално-екзистенциални преживявания. Стотици безопасни игли в метафорични функции – болка, жарава, прошка, броня, облак... Фотоси от България и Полша в различни сезони, поели текст на четири езика. Универсален сюжет, в който мъжът и жената изгарят в любовта и самотата чрез музиката, изпълнена от артистите на китара и цигулка. Екзотични елементи от шотокан карате и чаена церемония в поведението на фантастичния персонаж - драматургично и актьорски създаден от Мая Кисьова - който трансформира времето. И, интерпретирайки хайку като театрална реплика, предизвиква асоциативността на зрителя.

Спектакълът се играе с успех пред различни аудитории в София, страната и чужбина. На сцената на Културния център на Софийски университет екипът гостува дни след гастрол в Москва, където авторът Петър Чухов получи награда в престижен международен конкурс за хайку на руски език.

Спектакълът се играе под патронажа на Посолството на Япония в България

Днес от 19:00 часа в Театралната зала на Софийския университет, Ректорат

Вход свободен

Коментари

Влез, за да коментираш.