Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Бакалаврите от випуск 2014 на Философския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование

   
Бакалаврите от випуск 2014 на Философския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 316 бакалаври от Философския факултет на СУ получиха своите дипломи за завършено висше образование.

Церемонията откри деканът на Философския факултет проф. д-р Димитър Денков. Той благодари на студентите за тяхното търпение и отбеляза, че когато то се срещне с идеята на преподавателите да подобрят нещата, това им помага да се развиват по-добре и по-силно напред. „Надявам се този път да не приключва с връчването на вашите дипломи”, подчерта деканът.

 

DSC_0026_600x400

Проф. Денков припомни на студентите, че Рейтинговата система на висшите училища в България поставя Философския факултет и Софийския университет на първо място в страната. Проф. Денков изрази надежда, че студентите ще ги подкрепят в посрещането на трудностите и справянето с досегашните проблеми и сред тях ще има такива, които ще се насочат към свободното научно изследване. „Онзи интерес към знанието, който може да не е практически приложим, но подготвя хора, които ще продължат себеотрицателната дейност по научно изследване, разпространяване и популяризиране на знания, по окултуряване и просвещение на една нация, която стои вече толкова дълго време в историята”, допълни деканът.

DSC_0057_600x400

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Румен Панков поздрави абсолвентите от името на ректорското ръководство: „Днешния ден бележи успех във вашия живот и както се надявам, това няма да бъде единствения успех, а ще ви подготви за следващите по-големи успехи във вашето поприще.”

Проф. Панков изрази надежда времето, прекарано в университета, да е подготвило абсолвентите добре за всичко това, което им предстои в живота. „За този днешен успех значение имат и други хора – родители, роднини, приятели, преподаватели. Но най-бурни аплодисменти заслужавате вие, защото ако не бяхте вие и вашите усилия, нямаше да стигнете дотук.”, каза зам.-ректорът и обяви випуска за закрит.

Проф. Панков връчи дипломите на пълните отличници - Доротея Николаева Дичева и Каролина Владимирова.

DSC_0076_600x400
DSC_0081_600x400