Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Български младежки делегат

   
Български младежки делегат

На 24 октомври в Аулата на Софийски университет ще се проведе благотворителен концерт и ще бъде представен първият по рода си доклад за постиженията и историята на инициативата „Български младежки делегат”.

На 24 октомври престижното начинание навършва пет години от своето стартиране в България, а на същия ден през 1945 г. Организацията на обединените нации е създадена официално, като уставът й е ратифициран от 5-те постоянни страни-членки на нейния съвет за сигурност – КНР, СССР, САЩ, Обединеното кралство и Франция.

Тази година Международният ден на младежта е особено важен за младите хора по света. През декември 2009 г. Общото събрание на ООН прие Резолюция, с която периодът от 12 август 2011 г. се обявява за Международна година на младежта под мотото „Нашата година – нашият глас”.

Програмата „Български младежки делегат” извежда страната ни сред лидерите-иноватори, не само на Балканите, Централна и Източна Европа, Европейски съюз, а и в международен план, защото макар многобройните покани от 1995 г. насам едва 15 % от страните членки на ООН са включили свои младежки представители в делегациите си към събрания на Организацията, занимаващи се с проблемите на младежта.

Коментари

Влез, за да коментираш.