Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Бъди в час!

   
Бъди в час!

Снимка: http://www.doctorbg.com

На 18 октомври стартира Националната АНТИСПИН кампания на територията на Софийски университет "Св. Климент Охридски", под надслов "Бъди в час! Направи си безплатен тест за ХИВ".

Съгласно споразумение между Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария и Министерството на здравеопазването, България получава безвъзмездна финансова помощ за реализиране на дейностите по Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН". Програмата действа от 2004 година, като през 2007 Фондът реши да подпише допълнително споразумение за продължаване на финансирането и предостави 17.8 милиона евро. Тази безвъзмездна помощ е предназначена за изпълнение на дейностите по Програмата в периода 2009-2011 година. Общият период на продължение на изпълнение на Програмата е шест години /2009 -2015/.

Главната цел на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" е да допринесе за ограничаване на разпространение на ХИВ сред населението и подобряване на качеството на живота на хората, живеещи с ХИВ/СПИН в България.

  • Увеличаване от 37 % през 2007 до поне 60% през 2014 г на обхвата на най-рисковите групи от населението с целенасочени, устойчиви и доказани в практиката интервенции за превенция на ХИВ с цел да се намали риска за заразяване и предаване на ХИВ инфекцията.
  • Увеличаване от 33% през 2007 до поне 75% на обхвата на най-рисковите групи с услуги за доброволно изследване и консултиране за ХИВ с цел да се увеличи процента на хората носители на ХИВ, които знаят за своя статус.

График за провеждане на изследвания за HIV по факултети на СУ „Св. Климент Охридски”

 

ДАТА МЯСТО ЧАС

18 – 19 октомври 2010г.

 

Ректорат,
бул. „Цар Освободител” 15,
кабинет 242

 

 

 

9.30 – 14.30

 

26 октомври 2010г.

 

Биологически факултет,
бул. „Драган Цанков” 8,
заседателна зала

2 ноември 2010г.

 

Физически факултет,
бул. „Джеймс Баучър” 5,
лекарски кабинет
(за Физически факултет, Химически факултет и Факултет по математика и информатика)

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Влез, за да коментираш.