Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Аз съм се родил с музиката в мен. Нас могат да ни разделят само чрез операция.”

   
„Аз съм се родил с музиката в мен. Нас могат да ни разделят само чрез операция.”

Асоциация на студентите по социология и Културен център към Софийски университет „Св. Климент Охридски” имат удоволствието да ви поканят на студентска филмова прожекция, посветена на джаз музиката.

На 14.04.2010 /сряда/ в Театралната зала „@лма @лтер” ще се насладим на спечелилият два Оскара и още 38 награди филм на Тейлър Хекфорд - "Рей". Разкривайки ни живота на един от най-великите пианисти в света,ще разберем, че единственото нещо, което е по-изключително от неговата музика, е човекът, който стои зад нея : Рей Чарлз. Ставайки наши гости, ще имате възможност да зададете своите въпроси на нашия специален гост - проф. Стоян Атанасов, който е подготвил интересни факти за джаз културата и нейните най-значими представители.

Откровения на Рей Чарлз:

„Аз съм се родил с музиката в мен. Нас могат да ни разделят само чрез операция.”

„Понякога се чувствам ужасно, но щом изляза на сцената и започна да свиря, получава се същото, както ако изпитвате болка и вземете аспирин - всичко минава. Не зная как става това.”

„Музиката съществува много отдавна и ще я има и след мен. Аз просто се стараех да оставя своя следа, да направя нещо хубаво в музиката.”

Коментари

Влез, за да коментираш.