Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Австралия-България – по-малко непознати”

   
„Австралия-България  –  по-малко непознати”

След успеха на своята книга за българската общност в Австралия, издадена в навечерието на олимпийските игри в Сидни, д-р Мария Стайкова предлага на тези, които искат да научат повече за живота в тази далечна земя, преработеното второ издание със заглавието „Австралия – България – по-малко непознати”.

С творбата си д-р Стайкова успява да хвърли своеобразен мост между две държави, буквално на двете противоположни страни на земята. В книгата разказва за пътуванията си из Австралия, описвайки живописните природни картини на екзотичната страна, традициите и обичаите, хората. Важен аспект е и българската общност в Австралия, която макар и една от най-малобройните, има с какво да се похвали в професионален, културен и обществен аспект. Творбата представлява истинска мозайка от знанията, преживяванията и личния поглед на една българка в Австралия.

В промоцията на книгата, организирано със съдействието на Държавната агенция за българите в чужбина, специални гости бяха: директорът на дирекция Австралия, Азия и Океания в МВнР, доц. д-р Еля Цанева от Института по фолклористика, която представи българската общност в Австралия, г-жа Минка Златева от Факултета по журналистика и масови комуникации, лична приятелка на авторката, с която дълги години кореспондира, както и актрисата Лиляна Миладинова, която прочете избрани откъси от книгата.

Елисавета Янчева

Коментари

Влез, за да коментираш.