Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Алма матер TV за проблемите на висшето образование

   
Алма матер TV за проблемите на висшето образование

Студентското предаване „ПроАктивно” на телевизия Алма матер се захваща с кризата във висшето образование. Защо магистралите днес са по важни от образованието? Отговорите търсим от ректорите на най-стария университет в България и най-новия български университет в Перник.

Студентският екип на предаването реши да открие собствен университет, на село. Историята на Първия селски университет (Пе Се У) беше кратка, защото финансиране така и не се намери, a учредителите му предприеха активни стачни действия.

Чуждестранни студенти по програма Еразъм в България ще дадат своята диагноза за висшето образование в България :

Ашли и Джеймс от Ирландия ( английска филология): „Беше културен шок. Това нямаше нищо общо с нашите представи. В студентския град беше малко шокиращо – една малка стая с баня и толкова много свободно време…”

Адреан от Испания ( право ): „Имам само два часа на седмица и мога да спортувам. Смаян съм от административната система. Ходя от стая в стая…”

Амандин от Франция ( бизнес и чужди езици): „Не харесвам курсовете. Образователните методи са остарели. Няма интерактивни методи и презентации. Доста е старомодно”…

Неделя, 15.35 ч.! Гледайте „Проактивно” по ТВ Европа.