Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Алма Mатер ТВ” реализира втория етап от изграждането на Европейска студентска телевизионна мрежа

   
„Алма Mатер ТВ” реализира втория етап от изграждането на Европейска студентска телевизионна мрежа

Студентите от „Алма Матер ТВ” заедно със свои колеги от университетските телевизии в Оксфорд и Лондон реализират втория етап от проекта за създаване на интегрирана телевизионна програма за образование и култура.

Това съобщи днес на официална пресконференция директорът на телевизията – доц. Светлана Божилова. Българо-английските екипи използват форматите на две от предаванията на “Алма Матер Тв”: “Ателие”– студентска работилница за изкуство и култура и “ПроАктивно” – програма за наука и образование. В този смисъл една от най-важните характеристики на проекта според доц. Божилова е именно, че имаме с кого да се съизмерим.

Проектът “Изграждане и развитие на европейска студентска телевизионна мрежа” провокира активния обмен на младежки предавания от 18 европейски университета чрез уеб-базирана платформа с център София ( www.amtv.bg). В период на подготовка е създаването на Балканска университетска мрежа, като част от европейската.

През 2010-2011г. екипът на Телевизия „Алма Матер” в партньорство със студентски екипи от Висшите училища по журналистика в Париж и Лил създаде четири мултикултурни предавания. През 2013 г. ще се реализира и третият етап от проекта, в който нашите студенти ще работят със свои колеги от Германия и Белгия.

Коментари

Влез, за да коментираш.