Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Алма Матер ТВ на Олимпиадата в Лондон 2012

   
Алма Матер ТВ на Олимпиадата в Лондон 2012

Заповядайте на 17 юли 2012 г. /вторник/ от 11.00 ч. в Конферентната зала на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Екипът на студентската телевизия Алма Матер има удоволствието да ви представи един уникален проект - европейската студентска телевизионна мрежа.

Проектът на национална университетска телевизия “Алма матер” и програма “Младежта в действие” постави началото на европейска младежка телевизионна програма с център София, която включва предавания на девет университетски телевизии от страни-членки на Европейския съюз. В период на подготовка е създаването на Балканска университетска мрежа, като част от европейската. След като през 2010-2011 г. екипът на Телевизия „Алма матер” си партнира със студентски екипи от Висшите училища по журналистика в Париж и Лил, през 2012 г. студентската телевизия на България започна работа по втория етап от изграждането на Европейска студентска телевизионна мрежа. Тази година студентските екипи на „Алма Матер Тв” работиха заедно със свои колеги от университетските телевизии в Оксфорд и Лондон, Великобритания. Скоро екип на ”Алма Матер ТВ” ще пътува до Лондон, за да заснеме документален филм за петимата български ученици, които бяха избрани от диригента Ричард Фростик да пеят заедно със 115 деца от Великобритания по време на Олимпиадата.

През 2013 г. ще се състои и трети етап от проекта, в който студентите ще работят със свои колеги от Германия и Белгия.