Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Ако нямате шедьовър, заемете се с нещо друго

   
Ако нямате шедьовър, заемете се с нещо друго

Културният център на СУ „Св. Климент Охридски" представя „Ако нямате шедьовър, заемете се с нещо друго” (танцов спектакъл-лекция).

Заповядайте на 24 октомври, сряда, 19:00 часа, Театрална зала на СУ, Ректорат. Времетраене: 60 мин.

Идея, драматургия, режисура, видео и музикална среда: Галина Борисова
Интерпретация и танц: Гараж колектив

Младите артисти от Гараж колектив определят проекта си като „оригинал", но лишен от претенцията за шедьовър. Провокирани от имена като Айзедора Дънкан и Мери Вигмън, Ивон Рейнър и Триша Браун, Мърс Кънингам и Марта Греъм, всеки от танцьорите разсъждава и интерпретира историческите моменти на модерния и постмодерния период, когато всеки е много повече различен от останалите.

„Притиснати от информация, демонстрирайки знания, коментирайки създаденото преди нас, ще се забавляваме с представянето на оригинали и техните копия. Историческите примери за подражание ще бъдат подменяни, осуетявани, за да се предложи нов контекст, в който съвременният изпълнител присвоява оригинали като ги цитира."

Галина Борисова

„Ако нямате шедьовър, заемете се с нещо друго" е селектиран като част от проекта „ТРИЗАВИСИМ" 2012 - една инициатива на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства към Съюза на артистите в България (САБ).

Реализиран с подкрепата на Културна фондация „A25", Фондация „Етюд", Център за култура и дебат „Червената къща".

Проектът е представен на танцовия фестивал „АНТИСТАТИК" през 2012 г.

Вход свободен!