Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / 5-годишен юбилей на Асоциацията на българските училища в чужбина

   
5-годишен юбилей на Асоциацията на българските училища в чужбина

Втори ден текат честванията на 5-годишния юбилей на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ).

Вчера в Конферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски” се проведе семинар за българските учители в чужбина на тема: Новите аудиовизуални възможности за обучение.
В програмата на семинара бяха включени:
- представяне на помагала, издадени с помощта на субсидия по програмата Роден език и култура на МОМН, 2011-2012 г., чиито автори са учители в български училища в чужбина, членове на АБУЧ;
- мултимедийна презентация на карти и атласи – доц. Теменужка Бандарова от УАСГ, председател на Българската картографска асоциация;
- мултимедийна презентация на Центъра за образователни инициативи;
- презентация на издателство „Просвета”;
- презентация на издателства „Анубис” и „Булвест 2000”.
Днес предстои:
1. От 10.00 ч. в гр. София 1000, бул. „Цар Освободител” № 15, Конферентна зала (северно крило, втори етаж) на Софийския университет „Св. Климент Охридски” - Общо събрание на АБУЧ. Възможност за асоцииране на организацията с ЮНЕСКО – гостува от Министерство на външните работи главният секретар на Националната комисия на България за ЮНЕСКО – г-жа Румяна Митрева.
2. От 18.00 часа - Тържествена конференция и презентация на образователни продукти в чест на 5-годишния юбилей на АБУЧ – в ресторант „Алма Матер” на СУ „Кл. Охридски” в гр. София 1000, бул. „Цар Освободител” № 15.

Коментари

Влез, за да коментираш.