Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / 1060 кандидати и едва 20 шестици на изпита по Журналистика в СУ

   
1060 кандидати и едва 20 шестици на изпита по Журналистика в СУ

Вече са ясни резултатите от кандидатстудентските изпити по журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. На редовната кандидатстудентска сесия се явиха 1060 кандидати, а отличията (над 5.50) се оказват едва 20.

13 момичета и 7 момчета са първенците, преборили най-успешно темата „Ние и те” , която бе изтеглена на 27 юни.
Предварителната изпитна сесия също се доближава до сегашния резултат – 18 шестици са получили кандидатите, писали по темата „Дупки”.
Състезателният бал на бъдещите студенти се определя от сбора на по-високата оценка от изпита по журналистикa, както и оценката от матурата по БЕЛ и оценката по история от дипломата за завършено средно образование. За пръв път тази година отпада устният изпит.
С изпита по журналситика може да се кандидатства в три специалности във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ. Това са специалностите: „Журналистика“, с 65 свободни места; „Връзки с обществеността“, 65 свободни места, и „Книгоиздаване“ с 40 места.
Първо класиране на новоприетите студенти излиза на 25 юли.

Десислава Недялкова, http://www.akademika.bg

Коментари

:)

Благодаря.

Няма недоразумение

В чл. 22, ал 6 и 7 от Правилника за прием 2010/2011 на СУ пише, че когато по предмета е държана матура се взима оценката от матурата.

Недоразумение

Има разминаване в информацията за балообразуването, обявена в сайта на университета. Тук пише, че се взема "оценка от дипломатаза средно образование" по български език: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatelno_kvalifikacionna_stepen_bakalav_r_i_magist_r_sled_sredno_obrazovanie/kandidatstudentska_kampaniya_2010/baloobrazuvane/fakultet_po_zhurnalistika_i_masova_komunikaciya/zhurnalistika . Получава се ситуация, в която е невъзможно да се изчисли бала. Моля, своевременно да се коригира грешката, предвид психичното състояние на кандидатстудентите преди 26-ти.

Влез, за да коментираш.