Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Възможност за участие в „Инкубатор за иновативни предприятия – Русе“, организиран съвместно от СУ „Св. Климент Охридски“, сдружение „АМОР“ и Фонда на фондовете

   

10.04.2023

 

Партньорският консорциум между сдружение „Асоциация за международно обществено развитие“ /АМОР/, Фонд на Фондовете и Софийски университет Ви кани да се включите в изпълнението на проект „Инкубатори за иновативни предприятия“, финансиран от програма „Еразъм+“ на ЕС.

Основната цел на проекта е да стимулира партньорството между младите предприемачи в страната чрез иновативни подходи за обучение и учене (симулации, ролеви игри, физическо и дигитално сътрудничество и др.).

9c3fb81db0a245321d257c463cd027b6

За кого е подходящ проектът?

Всички млади и предприемчиви хора с идеи, на възраст между 13 и 30 години, от Русе и областта.

Какви умения ще придобиете?

  • Генериране и развитие на иновативни идеи;
  • Бизнес планиране;
  • Създаване и финансиране на нов бизнес; представяне пред инвеститори;
  • Развитие на предприемачески умения и др.

Как да кандидатствате и до кога?

За да кандидатствате, моля попълнете задължителния дигитален въпросник до 03 Май 2023 г. Ако бъдете одобрен/а за участие в проекта, ще се свържем с Вас и ще Ви запознаем с програмата и следващите дейности.

Как и къде ще се проведе събитието?

Проектните дейности ще се реализират в град Русе на 14-15 Май от 12:30 ч. на адрес - ул. Студентска 8, Русенски университет, Корпус 2, зала 2Г.204

Кои са лекторите?

  • Сдружение „Асоциация за международно обществено развитие“ /АМОР/;
  • Софийски университет „Свети Климент Охридски“;
  • Фонд на фондовете.

Безплатно ли е?

Участието в проекта, след одобрение, е напълно безплатно! Разходите за участие в проектните дейности (транспорт, настаняване) са за сметка на организаторите.

Участниците ще получат ли сертификат?

Всички участници в проекта ще получат Европейски сертификат Youthpass. Този сертификат е инструментът за разпознаване, разработен за проекти, реализирани в европейските програми за младежта. Чрез него участието в подобни проекти може да бъде признато като образователен опит и период на неформално и самостоятелно учене.