Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Фасилити мениджмънт" / Гост-лекция на тема „Защо мониторинга на качеството на въздуха е важен за фасилити мениджърите“ на Бранимир Стефанов, основател на компанията Proptes

   

17.05.2023

 

На 16 май се проведе гост-лекция на Бранимир Стефанов, основател на компанията Proptes – стартъп, който си е поставил за цел да подобри условията, в които всички ние работим, в рамките на магистърската програма „Фасилити мениджмънт“.

PXL_20230516_141533758

Бранимир, който е завършил семестриално МП „Фасилити мениджмънт“ през 2022 година, година по-късно идва като гост-лектор в нея. Той представи иновативната платформа на Proptes, която предлага цялостно решение за мониторинг на качеството на въздуха, като измерва много важни за човешкото здраве показатели – летливи органични съединения, въглероден диоксид, фини прахови частици, температура, влажност, атмосферно налягане, шум и осветеност. Според Бранимир следенето на тези показатели трябва да е от голямо значение за всички фасилити мениджъри и компании, които искат ползвателите на сградите да дишат чист и свеж въздух, да боледуват по-малко, да са по-енергични и по-продуктивни.

„Здравето реално е нашият най-важен и ценен актив. Без здраве ние не можем нито да се трудим, нито да се радваме на живота. Затова наша основна цел е да работим и да живеем в максимално чиста и здравословна среда особено когато сме на закрито“, споделя той.