Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Предстояща гост-лекция на д-р Станислав Йорданов от ENGIE Impact

   

09.01.2024

 

Магистърска програма „Енергийни пазари и услуги“, в партньорство с отдела за устойчиво развитие ENGIE Impact на консултантската компания ENGIE, организира полудневен практически семинар на 15.01.2024 г. (понеделник) за своите студенти на тема „Решения и стратегия за захранване с електроенергия произведена от възобновяема енергия“. Гл. ас. д-р Мария Трифонова ще посрещне във водената от нея дисциплина „Възобновяеми енергийни източници и биогорива“ гост-лектор д-р Станислав Йорданов.

Станислав е част от екипа на ENGIE Impact, опериращ за региона на Европа, Близък Изток и Африка. Със своя богат технически, управленски и консултантски опит в енергийния сектор, Станислав управлява мащабни, мултидисциплинарни проекти в сферата на енергийните услуги, включително и интелигентни сгради и мрежови технологии, управление на търсенето, разработване на пътни карти за декарбонизация и захранване с енергия, произведена от възобновяеми източници. Той е електроинженер с докторска степен в областта на интелигентното измерване, управление на енергийното търсене и енергийните пазари.

полудневен практически семинар на 15.01.2024 г. (понеделник) с гост-лектор д-р Станислав Йорданов 930 -

ENGIE Impact си партнира с корпорации, правителства и общини по целия свят, за да им помогне да се справят с трансформациите, необходими за намаляване на техния въглероден отпечатък, по пътя към достигането на нулеви въглеродни емисии.

Придружавайки своите клиенти във всяка стъпка от процеса – от изясняване на целите, през създаването на пътни карти и планове за постигането на целите, до управлението на изпълнението на място – ENGIE Impact допринася и за контрола на енергийните разходи. С това компанията предлага услуга отвъд консултантската, оставайки със своите партньори в дългосрочен план, като превръща техния опит в по-малко сложен, по-надежден и финансово жизнеспособен. Така компанията реализира своята цел: Преходът към устойчивост да се случи днес.