Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Магистърска програма „Енергийни пазари и услуги“ гостува на DIW Berlin

   

24.01.2024

 

Като част от обучението си в магистърска програма „Енергийни пазари и услуги“, студентката Вержиния Иванова имаше възможността да участва в обучителен курс „Дизайн на електроенергийни пазари“, организиран на 22-23 януари 2024 г. от DIW Berlin в град Берлин, Германия.

viber_image_2024-01-23_18-32-52-879

Лектор на курса бе проф. Лион Хирт, водещ икономист и експерт в областта на енергийната политика и структура на енергийните пазари, автор на някои от най-цитираните публикации в Европа по тези теми. Целта на курса e участниците му да придобият задълбочени познания в областта на либерализираните електроенергийни пазари, по-специално в Европа. Също така бяха обсъдени различни похвати и схващания относно изграждането на стабилни и ефективни електроенергийни пазари и тенденции в търговията на електроенергия (понякога в резултат използването на слабостите в дизайна на електроенергийните пазари).

Вержиния Иванова беше придружена от главен асистент д-р Мария Трифонова, преподавател в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ с изследователски интереси и приноси в областта на пазарната интеграция и социалната приемственост на възобновяемите енергийни източници.