Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Д-р Бойко Ницов с гост-лекция за трансграничните газопроводи в МП „Енергийни пазари и услуги“

   

03.04.2023

 

На 27 март бе проведена гост-лекция на д-р Бойко Ницов на тема: „ABCs of Energy Supply: The Case of Oil and Gas. Introduction to upstream economics and risk management based on DOE, USGS, and other sources“, в рамките на лекциите по „Мениджмънт на енергийни и ютилити услуги“ в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“.

BNitzov-2023

Д-р Ницов е бил ръководител на екипа за развитие на газовата инфраструктура на Агенцията за сътрудничество между енергийните регулатори на Европейския съюз в Любляна, директор на програми в Евразийския център на Атлантическия съвет във Вашингтон, старши експерт по инвестициите в Секретариата на Енергийната харта в Брюксел и асоцииран директор на Института за енергийна икономика и политика към Енергийния център „Саркис“ на Университета в Оклахома. Заемал е длъжности и в университети в България и в САЩ. От този семестър е хоноруван преподавател в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.